banner in de media

Wil je op natuurlijke wijze meer energie na de bevalling? Een sneller herstel na de bevalling? Je borstvoeding sneller op gang hebben? Een betere weerstand na de bevalling? Minder last hebben van kraamtranen? Dat kan! Vanuit Amerika en Engeland overgewaaid en ook in ons land is het capsuleren nu in opkomst.

Laat na je zwangerschap placenta pillen maken voor een sneller herstel 150x150Medisch antropoloog Dr. Daniel Benhysek publiceerde een studie waarin 189 vrouwen werden ondervraagd over hun ervaring met de consumptie van de placenta. Van deze vrouwen gaf 96% aan zeer positief te zijn en zou het een volgende bevalling weer doen. Ik liet direct na mijn bevalling van mijn dochter Indy mijn placenta capsuleren. Wat?!? Hoor ik je denken! Ik zal het je uitleggen.

Wat is capsuleren?
Capsuleren is niets anders dan het laten maken van een voedingssupplement en de gebruikte voeding voor dit supplement is je eigen placenta. Waarom de placenta? De placenta van jou en je kindje is een bijzonder orgaan. Het heeft je kindje zijn of haar hele leven in je buik voorzien van alle voedingsstoffen die het nodig had. Dit ongelooflijke orgaan is speciaal door jouw lichaam ontworpen voor je baby en is een onderdeel van de zwangerschap en geboorte. Zonde om zomaar weg te gooien, toch?

Wat zit er in de placenta?
De placenta bevat onder andere de volgende voedingsstoffen:

 • Stamcellen
 • IJzer
 • Vitamine B6 (helpt bij het maken van antilichamen)
 • Vitamine E (voor genezing van beschadigde huidcellen)
 • Oxytocine (het liefdeshormoon, van essentieel belang voor het vergemakkelijken van de geboorte, borstvoeding, hechting en liefde)
 • Corticotropine-releasing hormoon (verminderd stress)
 • Prolactine (bevordert de borstvoeding)

Jannke Happy Mama Pills placenta pillenHet is mogelijk om van je placenta pillen te laten maken (capsuleren) en zo deze waardevolle stoffen en hormonen weer tot je te nemen. Ook kan de placenta verwerkt worden in zalf of tinctuur. Zo is de cirkel weer rond!

Hoe gaat het in zijn werk?
Uiteraard heb ik de placenta niet zelf tot capsules gemaakt. Ik heb dit laten doen door een professional, Janneke de Vries-Foole van Happy Mama Pills. Janneke is moeder van twee kinderen en gepassioneerd over en gefascineerd door de zwangerschap, bevalling en zeker ook de nazorg. Vooral aan het capsuleren wil zij graag meer bekendheid geven aangezien zijzelf, net als ik, heeft ervaren wat de positieve effecten zijn van het innemen!

Na de geboorte van de placenta moet de placenta binnen 48 uur bij haar zijn (gekoeld bewaren). Als het niet mogelijk is hem binnen 48 uur te brengen, dan kun je de placenta het beste zo snel mogelijk na de bevalling invriezen. Tot drie maanden na de bevalling kan ik Janneke de placenta nog verwerken.

Capsuleren tot placenta pillen
Placenta pillen capsulesDe placenta wordt in stukken gesneden en gedroogd in een speciale dehydrator (droogoven). Afhankelijk van de grootte van de placenta duurt dit proces 48 tot 72 uur. Hierna wordt de gedroogde placenta vermalen en gecapsuleerd.

 

 

 

Zalf maken van placenta
Placenta zalfDe placenta staat er ook om bekend dat het een genezend en versterkend middel is voor de huid.

Desgewenst maak ik er dan ook een zalf van. Janneke maakt ongeveer 50 ml zalf van een stukje gedroogde placenta. Hierbij maakt ze gebruik van uitsluitend biologische ingrediënten. De zalf is op basis van onder andere; bijenwas, calendula en etherische lavendelolie.

De placenta zalf kan je gebruiken bij onder andere:

 • Wondgenezing bij een keizersnede (nadat de hechtingen zijn verwijderd)
 • Eczeem
 • Luieruitslag
 • Perineum ruptuur

 

Placenta tinctuur
Placenta tinctuurEen tinctuur werkt op fijnstoffelijk niveau, zoals een Bach remedie. Het is een alcoholische oplossing. Deze tinctuur is jaren houdbaar en kan goed gebruikt worden als de capsules op zijn. Te gebruiken bij onder andere:

 • Balanceren van je hormonen
 • Bij PMS
 • Tijdens de overgang

Aan de baby kan het ook gegeven worden in tijden van bijvoorbeeld stress.

Placenta pillen iets voor jou?
Ik ben enorm enthousiast over de mogelijkheid van het laten capsuleren van je placenta en ben ook erg te spreken over de zorgvuldige werkwijze en het aanstekelijke enthousiasme van Janneke.

 

Na mijn bevalling kwam ze met een prachtig pakket aan pillen, zalf en tinctuur waarvan ik nu (5 maanden na de bevalling) nog steeds de voordelen van ervaar. Aangezien ik niet snel ergens raar van sta te kijken, was dit voor mij geen lastige keuze. Zeker niet na het lezen van de ervaringen van andere vrouwen. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust eens contact op met Janneke via 06-17111984, haar e-mail of Facebook pagina.

Wat heb jij met jouw placenta gedaan na de bevalling?
Laat het mij weten in een reactie onderaan dit bericht en inspireer zo anderen!

Bron: http://missnatural.nl/laat-na-je-zwangerschap-placenta-pillen-maken-voor-een-sneller-herstel/